Volledig scherm
Het nieuwe Grotiusgebouw op de Radboud Universiteit © Bert Beelen

Het Grotiusgebouw op de RU is officieel geopend

NIJMEGEN - Het Grotiusgebouw op de Radboud Universiteit is donderdag officieel geopend. Oud-student Geert Corstens, president van de Hoge Raad, verichtte de opening en gaf een lezing.

Daarna waren studenten, docenten en medewerkers welkom op het zogehete Grotiusfeest.

Aanwezigen
Bij de opening waren onder meer oud-minister-president Dries van Agt, voorzitter van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit​ Loek Hermans, en oud-collegevoorzitter Roelof de Wijkerslooth aanwezig. Verschillende alumni van de universiteit, waaronder Van Agt en Corstens, adopteerden 1 van de 478 stoelen in de nieuwe collegezaal.

Grotius
Het nieuwste gebouw op de campus van de Radboud Universiteit is het onderkomen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De naam voor het nieuwe gebouw verwijst naar Hugo de Groot (1583-1645), vooral bekend als Grotius. Hedendaagse rechtsgeschiedkundigen beschouwen Grotius als 1 van de grootste juristen ooit, aldus de RU.

Het Grotiusgebouw is het nieuwste gebouw op de campus van de Radboud Universiteit. De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is de hoofdbewoner van het nieuwe gebouw. Zie voor meer informatie http://www.ru.nl/actueel/nieuws-0/@956034/opening_grotius/.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.