Volledig scherm
Brandweermannen uit Srebrenica krijgen uitleg van Maldense brandweercommandant. foto Do Visser/De Gelderlander

Heumen stopt steun aan stad Srebrenica

MALDEN – De ondersteuning van de door oorlog gehavende stad Srebrenica wordt door de gemeen­te Heumen stopgezet. Heumen kan niet de hulp bieden die de Bosnische stad nodig heeft, con­cluderen burgemeester en wet­houders.

In 2011 beëindigde Heumen de ste­denbanden met Polkowice in Po­len en Csorna in Hongarije.

Nieuw leven
De ge­meente besloot toen de steun aan Srebrenica nieuw leven in te bla­zen. Vorig jaar werd in kaart ge­bracht wat hiervoor nodig is. De gemeente stelde onder meer vast dat Heumen het niet alleen kan.

Er zou een burgercomité nodig zijn en steun vanuit het bedrijfsle­ven. Oproepen aan burgers en be­drijven leverden echter niks op.

Geen aansluiting
Srebrenica vraagt vooral om mate­riële ondersteuning. Dat is nou net wat de gemeente niet kan bie­den. Omdat dit ook niet door an­dere partijen in Heumen bijeenge­bracht kan worden, sluit het Heu­mense aanbod volgens burge­meester en wethouders te weinig aan op de Bosnische wensen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.