Volledig scherm
© Thinkstock

Ik weet dat Adri bij ons in de straat woont

Op zoek naar mijn nieuwe werkplek vroeg ik een maand geleden op mijn eerste werkdag in Tiel aan een winkelier in het centrum van de stad de weg naar het kantoor van De Gelderlander. Die haalde haar schouders op. Ze had echt geen idee. Pas toen ik de Tolhuisstraat noemde, klaarde haar gezicht op. Drie keer het hoekje om en ik was er.

Hoe zal ik het zeggen. Ons pand is verdekt opgesteld in een straatje dat moeilijk tot het bruisende hart van Tiel gerekend kan worden. Ik weet dat Adri bij ons in de straat woont, omdat zeker drie keer per dag zijn naam wordt geschreeuwd door een voorbijganger. Dat gaat op een dwingende manier, waardoor ik begrijp dat Adri niet direct de behoefte voelt om hangend uit het raam te vragen wat er is.

Wapenwinkel en coffeeshop
Naast een kapper, een wapenwinkel en een coffeeshop, wordt het pand naast ons verbouwd. Er komen appartementen. Daar zat eerst de redactie van De Zakengids, maar die woont nu bij ons in. Exemplaren van de huis-aan-huiskrant hebben we niet. Die liggen wel bij de bibliotheek in Tiel.

Stoutste dromen
Ik vergeet bijna de winkel op de hoek waar – volgens een mevrouw op een poster in de etalage – je stoutste dromen worden waargemaakt. Dat is niet direct het sterkste punt van deze redactie, maar kom gerust eens binnen als u een verhaal kwijt wilt.

We hebben koffie. En een luisterend oor.