Volledig scherm
De 17-jarige James uit Almelo. Foto: Facebook Jean Paul Fred Makaza

James (17) doet aangifte na discriminatie en klappen op kermis in Geesteren

GEESTEREN - Een bezoek aan de kermis in Geesteren liep vrijdag niet goed af voor de 17-jarige James uit Almelo. De tiener zou een bezoeker hebben gevraagd of hij wilde stoppen met het maken van racistische opmerkingen. Die vraag leidde tot een paar rake klappen in zijn gezicht.

Zijn broer schrijft in een bericht op Facebook: 'Mijn broertje is zijn 1 voortand kwijt en zijn andere is half afgebroken, hij mag nu voor de rest van zijn leven met een tandprothese in z'n mond lopen en hij had ook veel verwondingen aan zijn gezicht/kaak.' Het bericht is inmiddels meer dan 3.000 keer gedeeld.

'Niet op de hoogte'
De Activiteiten Vereniging Geesteren is deze maandag onaangenaam verrast door de massale berichtgeving over de mishandeling op het terrein van de kermis. “We waren hier niet van op de hoogte en proberen nu informatie in de winnen”, vertelt Leon Oosterik van de organisatie.

Ze komt vanmiddag nog bij elkaar om het incident te bespreken. "Want we betreuren dit ten zeerste." Wel weet Oosterik dat er die dag geen ambulance is gebeld en dat de EHBO-medewerkers geen melding van mishandeling hebben ontvangen.

Aangifte gedaan
Die melding ontving de politie diezelfde vrijdag wel. De 17-jarige jongen uit Almelo wilde aangifte doen, maar was volgens een woordvoerder van de politie nog geschrokken en behoorlijk in de war. “Op dat moment is besloten dat medische zorg belangrijker was, dan de details van het incident. De aangifte is daarom vanochtend afgerond.”

In de aangifte zijn zowel de klappen als het racistische motief daarbij opgenomen. De politie hoopt dat getuigen zich melden. “Want de jongen moet niet alleen blijven staan met zijn verhaal.”