Volledig scherm

Jeugd Oranje hofleverancier voor nieuw volleybalteam uit Gendt

GENDT - De selectie van de nieuwe volleybalclub HAN Volleybal, 'thuis' spelend in Gendt en trainend op nationaal sportcentrum Papendal in Arnhem, is afgelopen weekeinde bekendgemaakt door trainer/coach Appie Krijnsen.

Het gaat om tien speelsters van Jeugd Oranje (tot en met 17 jaar) en twee van Jong Oranje (tot en met 20 jaar). Allen komen van verenigingen uit andere regio's.

Het nieuwe team komt uit in de B-League. Krijnsen (48), tevens bondscoach van het vrouwenteam Jong Oranje, vertoeft momenteel met Jong Oranje en nog enkele pupillen op het kazernecomplex in Oirschot, ter voorbereiding op het EK begin september in Italië.

Waarom is voor het nieuwe talententeam, voorportaal van Jong Oranje, gekozen voor een thuishaven als 'een gat als Gendt'? Bondscoach Appie Krijnse: "We wilden spelen in Arnhem of Nijmegen, of ergens daartussen, in verband met de samenwerking met de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, red.). We hebben het geprobeerd in Nijmegen bij VoCASA, in Arnhem bij Arvevo en ook in Elst bij Gemini. Dat lukte allemaal niet, maar in Gendt is een vrij nieuwe en goed geoutilleerde Sporthal Walburgen. Zo'n regionale sporthal haalt veel publiek binnen, dus dat was een heel goede optie. Mogelijk verhuizen we over een jaar of drie naar Nijmegen, want daar is een nieuw topsportcentrum in de maak."

HAN Volleybal is een opleidingsteam voor het nationale team. Krijnsen: "Alleen twintig uur trainen in de week is te weinig. Meedoen aan de competitie is een eis. Je moet op hoog niveau wedstrijden spelen. Als ik deze groep twee jaar bij elkaar houd, wordt het promoveren naar de A-League."


Volledige selectie van team Han Volleybal


Samanta Jimenez uit Neede Positie: libero Vorige club: Boemerang

Kirsten Knip uit Enkhuizen Positie: libero Vorige club: Simokos

Inge Molendijk uit Lattrop Breklenkamp Positie: spelverdeelster Vorige club: Set Up'65

Carlijn Oosterlaken uit Tubbergen Positie: diagonaalspeelster Vorige club: Dynamo/T

Ilse Ouden Luttikhuis uit Nutter Positie: buitenaanvalster Vorige club: Set Up'65

Kirsten Ouden Luttikhuis uit Nutter Positie: buitenaanvalster Vorige club: Set Up'65

Jessica Smit uit Lelystad Positie: midblokkeerster Vorige club: Vovem'90

Nienke Smelting uit Alphen a/d Rijn Positie: midblokkeerster Vorige club: Voorburg

Jeanine Stoeten uit Hengelo Positie: midblokkeerster Vorige club: Havoc

Femke Stoltenborg uit Harreveld Positie: spelverdeelster Vorige club: Longa'59

Lynn Thijsen uit Haps Positie: midblokkeerster Vorige club: Activia

Ester de Vries uit Klimmen Positie: buitenaanvalster en diagonaalspeelster Vorige club: Ledub

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.