Volledig scherm
Jip Bartels van TEC (links) wist niet te scoren vandaag. Archieffoto. © Raphael Drent

KNVB wil clubs in tweede divisie geen tijdstippen opdringen

ZEIST - De tweede divisie kent volgend seizoen twee speeldagen: de zaterdag en de zondag. De KNVB heeft vastgesteld dat zaterdag om uiterlijk 18.00 uur moet worden afgetrapt, zondag beginnen de wedstrijden om 14.00 of 14.30 uur. De clubs kunnen in onderling overleg van deze tijden afwijken. Dat meldt de Gelderlander.

Wedstrijden tussen een zaterdagclub en een zondagteam staan altijd voor zaterdag gepland, duels tussen twee zondagclubs worden automatisch op zondag gespeeld. De beloftenteams moeten zich schikken naar de voorkeur van de amateurclubs.

De KNVB zal bij het invullen van het competitieprogramma, dat op 2 juli gepubliceerd wordt, rekening houden met de voorkeurstijden van de clubs. Zo willen zaterdagteams het liefste 's middags al aftrappen. Zondagclubs zoals De Treffers geven de voorkeur aan een late thuiswedstrijd tegen een zaterdagclub, onder meer omdat de rest van de dag al verschillende jeugdteams en de zaterdagtak in actie komen.

,,We willen geen bond zijn die tijdstippen opdringt", laat woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB weten. ,,De aanvangstijden staan niet vast, zoals wel in de eredivisie."