Volledig scherm
Ronald Koeman. Foto: ANP

Koeman: 'Onbegrijpelijke strafschop Cissé'

ALMELO – Trainer Ronald Koeman van Feyenoord had zondag in Almelo geen enkel begrip voor de gemiste strafschop van zijn aanvaller Sekou Cissé vlak voor de rust bij een stand van 0-2. „Natuurlijk, zo’n bal vliegt erin of niet”, sprak hij na de krappe zege op Heracles (1-2) hoofdschuddend.

„Daar gaat het ook helemaal niet om. Sekou had die strafschop nooit mogen nemen. Hij is geen kandidaat bij ons. Ruud Vormer of Lex Immers zijn de aangewezen personen. Dat weet ook iedereen in de ploeg.”

Koeman sprak van een „stukje onvolwassenheid” in zijn team. „Ja, persoonlijkheid is leuk en aardig, maar dat moet je dan wel tonen op zo’n moment. Als ik het veld had mogen inlopen, had ik die bal gepakt. Want dit kan echt niet. Het is toch ook geen speeltuin? Als het een minuut voor tijd was geweest bij 0-2, had Sekou hem van mij best mogen nemen. Als beloning misschien voor een lekkere wedstrijd. Maar nu niet.”

Aanvoerder Jordy Clasie wilde na afloop liever niet praten over ploeggenoot Cissé. „Als Sekou raak had geschoten, had niemand wat gezegd”, gaf Clasie te kennen. „Hij ging nu eenmaal achter de bal staan. Wat ik er verder van vind? Dat houden we intern.”

Clasie erkende dat Feyenoord het zichzelf in Almelo onnodig moeilijk had gemaakt. „We hadden bij de rust al met 3-0 of 4-0 moeten leiden. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was bij ons veel te groot. Dat is jammer, maar we hebben gelukkig nog wel de winst weten vast te houden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.