Lafeber verliest koppositie in Malaga
MALAGA – Golfer Maarten Lafeber heeft zaterdag tijdens het Andalucia Open zijn koppositie verspeeld. De Nederlander had voor de derde ronde 71 slagen nodig (één boven par) en zakte van de eerste plaats naar plek acht.
Lafeber maakte bogeys op de eerste, negende en achttiende hole. Daar stelde hij een birdie op de zevende en tiende tegenover. De Schot Paul Lawrie presteerde beduidend beter. Hij bracht een scorekaart van 65 binnen en kwam daarmee op een totaal van 198 slagen. Dat was voldoende om de leidende positie van Lafeber over te nemen.
De beste prestatie op de banen van de Parador de Malaga Golf kwam zaterdag echter van de Engelsman Kenneth Ferrie. Hij had slechts 60 slagen nodig en evenaarde daarmee een record.
Hij is de vijftiende speler die in de geschiedenis van de European Tour in 60 slagen het clubhuis wist te bereiken. „Eigenlijk was het helemaal geen spectaculaire ronde, maar uiteindelijk wel een spectaculaire score”, sprak Ferrie bescheiden. „Met zo’n lage score verwacht je misschien veel lange putts en fraaie slagen, maar het was gewoon een heel degelijke ronde.”
Alhoewel niemand in Europa onder de 60 slagen is gekomen, werden in de Amerikaanse en Aziatische evenementen wel diverse keren een ronde van 59 slagen genoteerd. Vorig jaar kwamde Japanse tiener Ryo Ishikawa zelfs tot een ronde van 58.
Joost Luiten bereikte zaterdag in 68 slagen het clubhuis en steeg zodoende naar de 29e plaats. Robert-Jan Derksen had 72 slagen nodig en vond zijn naam terug op de 66e positie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
Generatie Y
Dienstplicht: vrienden voor het leven of tijdverspilling?
Elk jaar een verse instroom van tienduizenden nieuwe soldaten, tot 1997. Generatie Y is de eerste die niet meer verplicht in dienst is geweest. Wat hebben ze gemist? -
Wij zijn Millennials!
Wij zijn geboren tussen 1990 en 2000 en net als Zorro die overal zijn initiaal in krast, markeren ook wij graag onze aanwezigheid. Wij zijn de übersmarte whizzkids, wij zijn de toekomst. Dit is Generatie Z! -
Uit den ouden doosch: Is het een mini wc-ontstopper?
Zes weken lang brengt deze krant verschillende generaties in beeld. Wat bindt de verschillende generaties, wie zijn hun idolen en welke voorwerpen staan in hun geheugen gegrift? In de wekelijkse video-rubriek 'Uit den ouden doosch' leggen we kinderen van nu mysterieuze voorwerpen uit het verleden voor. Deze week: de flessenlikker. Eerder verschenen in deze rubriek de floppydisk en het cassettebandje. -
Hoe de waardevolle gasbel veranderde in The Dutch Disease
Met de gasbel van Slochteren kreeg Nederland een ongeëvenaarde schat in de schoot geworpen, eind jaren ’50. Daardoor zat een hele generatie er warmpjes bij. Anno 2017 resteert de kater. Het geld is op en de Groningers zijn boos.
-
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het om zelfs 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zó hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro, wat vergeleken met de Nederlandse prijzen nu minimaal 40 cent per liter lager is. Loont het om daarom ver om te rijden om te tanken? De Gelderlander zocht het uit. -
Dit zijn wij
De oorlog die drie generaties nog altijd bezighoudt
De Tweede Wereldoorlog is al 72 jaar voorbij, maar heeft Nederland nog lang niet verlaten. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen.