Volledig scherm

Luisteren naar poëzie op het water

Iedereen heeft wel iets met poëzie. Van eenvoudige versjes tot fraaie volzinnen met een diepere laag. Voor al die liefhebbers is een vaartocht met Poëzieboot een wonderlijke ervaring.

Na de succesvolle eerste vaartocht met de Poëzieboot in mei, komt er een nieuwe editie met een sprankelend programma vol mooie, hedendaagse poëzie.

Boottocht
Een boottocht met de ‘Oude Dirk’ van Rederij Wolthuis door de wateren rondom ‘s-Hertogenbosch vol Bosche en Eindhovense poëzie. Met voordrachten van dichters uit eigen werk. Een doorlopend poëziefestival met de presentatie van de nieuwe dichtbundel van Hans F. Marijnissen uit Eindhoven.

Ook Camiel Aarts, Nanna Dillen, Ruud van Neerven, Willem Adelaar, Rick van der Made, Mattie Goedegebuur, Petra M. Heerewaaijer en Kees van Meel lezen voor uit eigen werk.

Muziek
De uit Eindhoven afkomstige pianovirtuoos Patrick Gnebner staat garant voor de omlijstende muziek, passend bij de magische sfeer van poëzie.

Dichtbundel
De deelnemers ontvangen consumptiebonnen voor een kopje thee of koffie en een glaasje wijn. Na afloop krijgen zij een speciale dichtbundel met verzamelde werken. Kortom, een inspirerende avond voor liefhebbers van fraaie taal, gegoten in gedichten.

Vaartocht met de de Poëzieboot, op vrijdag 23 september, vertrek 19.30 vanaf de steiger Sint Janssingel in ‘s-Hertogenbosch.

Let op: het schip heeft geen mogelijkheid voor elektrische rolstoelen.

U boekt dit arrangement via onze zusterkrant het ED.