Volledig scherm
Het logo van The Matrixx (XX) prijkt al lange tijd op de shirts van Magixx. Foto: Mariska Hofman

Matrixx stopt als sponsor Magixx

WIJCHEN - Discotheek The Matrixx stopt na dit seizoen als hoofdsponsor van basketbalclub Magixx. De Nijmeegse uitgaansgelegenheid is vanaf 2005 verbonden aan de Wijchense club.

Het was al bekend dat David Brons, mede-eigenaar van The Matrixx, stopt als voorzitter van de Wijchense vereniging. „Dit is ons negende seizoen als sponsor. Het is mooi geweest”, zo verklaart Brons. „Het is tijd voor nieuwe mensen, nieuwe sponsors en een nieuw elan.”
The Matrixx heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de identiteit van de basketbalclub. Zo is de kleur van de discotheek (limoengroen) ook de clubkleur van Magixx. Bovendien verzorgde Brons samen met zijn zakenpartner Twan Krebbers het entertainment rond de wedstrijden: een dj, lasershows en danseressen.

Manager Jan van der Velde laat weten hard op zoek te zijn naar vervangende geldschieters. „Het liefst zijn we volgend jaar niet afhankelijk van twee of drie grote bedrijven, maar hebben we zoveel sponsors dat het niet erg is als er eentje wegvalt. Ik zie het als een kans. Er is nu ruimte voor anderen om in te stappen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.