Volledig scherm
ANP

Maximale boete voor Immers

DEN HAAG - De clubleiding van ADO Den Haag heeft middenvelder Lex Immers de maximale boete opgelegd voor zijn verbale wangedrag zondag in het supportershome bij het Haagse stadion. ,,We keuren dit pertinent af. De staf, de betrokken spelers en ook de supporters zijn hierop aangesproken'', liet het bestuur maandagmiddag weten.

Maandagochtend ontstond veel commotie over een aantal filmpjes van ADO-fans op het internet. Daarop viel te zien hoe Immers met zijn ploeggenoot Charlton Vicento en de trainers John van den Brom en Maurice Steijn in het supportershome een feestje vierden na de triomf zondag tegen Ajax (3-2). Daarbij klonken kwetsende liederen over Ajax en Joden.

Staand op de bar van het supportershome zong en danste Immers vrolijk mee. Vicento, Van den Brom en Steijn lieten zich toezingen op het buffet.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB gaat opnames bekijken van het feestje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.