Volledig scherm
Assortiment van een kringloopwinkel. © Henk Rodrigo

Met de techniek van nu tussen spullen van toen

„Dit zijn de blikken. Zie je ze?” Met haar mobiel voor zich, stuitert mijn vriendin door de kringloop.

Met haar mobiel voor zich, stuitert mijn vriendin door de kringloop. Van de kastjes naar de stoelen tot de potjes en vaasjes. Ik probeer haar bij te benen, maar houd het snel voor gezien. Ik ben er toch alleen maar voor het sjouwwerk.

Aan de andere kant van de lijn hangt vriendin Amsterdam. Die heeft net een nieuw appartement en dat moet worden ingericht. Al beeldbellend verzamelen ze leuke hebbedingetjes. De techniek van nu tussen de spulletjes van toen. Een rotan stoel, frutsels en een tv-meubeltje uit de jaren 70. Grappig, hoe die ouwe meuk weer hé-le-maal van nu is. Achter mijn vriendin stiefelt een oude man met een verbaasde frons op zijn gezicht heen en weer. Hij probeert een blik te werpen op haar telefoon, omdat hij het tafereel dat hij aanschouwt niet goed begrijpt.

Intussen vraagt vriendin Amsterdam om de afmetingen van het televisiekastje. Nog voor het tilwerk kom ik ineens toch weer even van pas. De maten zijn goed, maar voor er drie tientjes worden geschoven moet het meubeltje nog aan een laatste test worden onderworpen. De geurtest. Het mag natuurlijk niet ruiken naar een muf bejaardenhuis. Geslaagd! „Wat een leuke meneer, vraag effe zijn nummer”, grapt vriendin Amsterdam als ‘de frons’ eindelijk zicht heeft op de telefoon. In beeld kleuren haar wangen terwijl ze lacht. Even vergeten dat ze op de speaker staat.