Volledig scherm

Mini-college Seizoenen van het Leven

In samenwerking met Intermedi-Art biedt DGclub een arrangement rondom getijdenboek Seizoenen van het Leven aan. De deelnemers worden ontvangen met een kop koffie of thee en volgen een mini-college van Sytske Zwart en Theo van Stiphout in galerie Intermedi-Art in Nijmegen, te midden van de originele kunstwerken die in het boek staan. Beeldend kunstenares Marjoke Schulten vertelt hoe haar miniaturen, die dit artikel illustreren, tot stand kwamen en u krijgt het boek Seizoenen van het Leven mee naar huis.

We worden pas echt onszelf als we ons leven samen met anderen op een positieve manier invullen’, schrijft Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen in Seizoenen van het Leven. Zijn naam prijkt tussen de 75 auteurs die een bijdrage leverden aan dit eigentijdse getijdenboek, uitgegeven door Theo van Stiphout en Sytske Zwart van de Nijmeegse galerie Intermedi-Art. Het is rijkelijk voorzien van fraaie afbeeldingen gemaakt door gerenommeerde kunstenaars en geïnspireerd op de bekende getijdenboeken Les Belles Heures en Les Très Riches Heures uit de vijftiende eeuw. Bekend door de illustraties van de Nijmeegse miniatuurschilders De Gebroeders Van Limburg. ‘In dit getijdenboek staan teksten voor iedere dag, gerubriceerd per maand. Het zijn levenservaringen en gedachten van anderen, waar je als lezer iets mee kunt’, licht Sytske Zwart toe.

Marjoke Schulten Eén van de beeldend kunstenaars wier werk het boek Seizoenen van het Leven siert is Marjoke Schulten. Schulten vertelt hoe haar miniaturen, die dit artikel illustreren, tot stand kwamen. Haar kleurrijke hoogdrukprenten hebben een blijmoedige uitstraling. Meisjes met herten, konijnen en mussen. Vliegeniers, vlinders, zeppelins; ze zijn allemaal op avontuur.

‘Hoe te leven, is een vraag die bij velen leeft. Vooral in deze tijd van ontkerkelijking. Dit boek is een handreiking', zegt Theo van Stiphout.

De deelnemers krijgen het boek mee naar huis, zodat zij zich iedere dag van de week kunnen warmen aan de inspirerende teksten en de prachtige beelden. Dit voor de prijs van 24,95 euro. Voor twee personen en één boek geldt de prijs van 34,95 euro.

Volledig scherm
© Marjoke Schulten
Volledig scherm
© Intermedi-Art
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.