Volledig scherm
Stro wordt het terrein opgereden om de grond wat beter begaanbaar te maken. © DG

'Nagenoeg perfect festivalweer voor Zwarte Cross, alleen wat regen'

LICHTENVOORDE - Aan de temperatuur zal het dit weekend op de Zwarte Cross niet liggen. Volgens Michiel Severin van Weerplaza wordt het zelfs „nagenoeg perfect festivalweer.” Op zaterdag wordt het tussen de 26 en 28 graden. Op zondag is de kans op 28 graden nog groter. „Alleen is er wel kans op een flinke bui.”

Severin: „Bezoekers van de Zwarte Cross moeten in ieder geval op de vrijdag en zaterdag rekening houden met regen. De buien kunnen best hevig zijn en gepaard gaan met onweer.” Of de regen precies over het festivalterrein trekt, is nog niet zeker. „Het gaat in ieder geval regenen in de Achterhoek. Of een van die buien ook echt over de Zwarte Cross trekt, valt nog niet te voorspellen.”

Maatregelen
Vrijdagochtend was het in ieder geval al raak. Een hevige bui trok over het terrein en zorgde ervoor dat delen van de Zwarte Cross onder water kwamen te staan. De organisatie heeft onder meer rijplaten geplaatst en stro op de grond gelegd om het terrein toch goed begaanbaar te houden.

Stunt
Vanwege de buien vandaag is de stunt van Chuck Borden, die om 14.45 uur over de Megatent zou springen, afgelast. Borden heeft niet voldoende test kunnen doen, laat de organisatie weten.

Zondag lijkt vooralsnog een droge dag te worden. „De kans op buien is dan in ieder geval het kleinst.”