Volledig scherm
Beeld op het toekomstige landgoed Erpewaai. Foto: Leo Klaassen/De Gelderlander

Natuurgebied Erpewaai omgevormd tot landgoed

HEUMEN - De mix van wilde natuur en land­bouwgrond tussen de Overasselt­seweg en de Maasdijk in Heumen wordt omgetoverd tot landgoed Erpewaai. Initiatiefnemer Jacques Scheffer bouwt een huis op een open plek tussen de bossen. De rest van de ongeveer 25 hectare grond blijft toegankelijk voor re­creanten.

Het plan werd deze week met hakken over de sloot goedge­keurd door de raad. CDA en Sa­men Verder stemden tegen, maar ook bij voorstanders DGH en VVD stemde een raadslid anders dan de fractie.

Schadelijk

Tegenargumenten zijn onder meer dat het landgoed schadelijk is voor de landbouw en dat wilde natuur beter is dan ‘ge­maakte’ natuur. Voorstanders stel­len juist dat landgoederen belang­rijk zijn om natuurgebieden in stand te houden door het beheer in particuliere handen te leggen. Om de initiatiefnemer zijn gang te laten gaan, wordt een groot deel van de bestemming veran­derd in ‘natuur’. De gemeente verkoopt voor het project bijna 2 hectare grond aan de initiatiefnemer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.