Volledig scherm
Buurtbusverenigingen krijgen de sleutel overhandigd. Foto: Bert Beelen

Nieuwe buurtbusjes van Breng

GROESBEEK - In cultureel centrum de Mallemolen zijn gisterochtend twaalf nieuwe buurtbusjes van Breng gepresenteerd.Ze werden door Breng (Hermes) aangeboden aan de vier buurtbusverenigingen, waarvan de leden vanaf 9 december - dan gaat een nieuwe dienstregeling in - achter het stuur zullen zitten.

Het zijn de buurtbusverenigingen Rijk van Nijmegen, Veluwezoom, Rijnwaarden en Spankeren-Dieren. In totaal brengen deze vier verenigingen ruim 250 vrijwilligers op de been. De buurtbusjes rijden alleen in de buitengebieden. De buurtbusjes van het Rijk van Nijmegen, de grootste vereniging, bijvoorbeeld vervoeren op jaarbasis 45.000 passagiers.

"In vergelijking met de 'grote' bussen is dat niet veel, maar door de persoonlijke aandacht die onze klanten krijgen is er geen betere reclame voor het Openbaar Vervoer denkbaar", sprak Tom Weber uit Groesbeek, de voorzitter van Rijk van Nijmegen. Kees Luesink van de Stadsregio - in dit gebied rijden de busjes - was speciaal naar Groesbeek gekomen om zijn waardering voor de vrijwillige chauffeurs uit te spreken. Van de chauffeurs wordt overigens binnenkort meer gevraagd, omdat de busjes ook geschikt zijn om rolstoelers te vervoeren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.