Volledig scherm
© Femke Hoogland

Onder een dekentje genieten van klassieke muziek

Eric Corton presenteert openluchtconcert Het Gelders Orkest. Een preview op de concerten van het komende seizoen. DG Club trakteert op een drankje en een dekentje.

Het festivalgevoel beleven met klassieke muziek. Daar komt het kort gezegd op neer bij de openluchtconcerten van Het Gelders orkest. Al een aantal malen eerder deed het orkest in de zomermaanden diverse openluchttheaters aan met een bijzondere gast. Deze zomer komen de musici naar Openluchttheater de Goffert in Nijmegen en De Pinkenberg in Velp voor een concert in samenwerking met Eric Corton, misschien wel de meest veelzijdige artiest van Nederland. Corton, geboren en getogen in Oosterbeek, is acteur en radio- en televisiepresentator. Al eerder was hij betrokken bij projecten rondom symfonische muziek, maar feitelijk maakt het niet uit over welk muziekgenre hij praat. Elk verhaal brengt hij tot leven, vanuit zijn grote passie voor muziek.

Het openluchtconcert is een preview op de meesterwerken waarmee Het Gelders Orkest het komende seizoen in de concertzalen staat. Er worden acht verschillende muziekstukken uitgevoerd, van de Sarabande van Debussy tot de Dance macabre van Saint-Saëns. Eric Corton neemt het publiek hierin mee en vertelt bevlogen over de componisten en de opbouw van hun werken. Eeuwenoude muziek, toch is de kans op herkenning groot, want eigenlijk is het tijdloos. Veel klassieke muziek wordt nu nog in films en reclames gebruikt. Soms zijn ze zelfs in een pretpark te horen. Zo is Danse macabre de griezelige muziek van het Spookslot in de Efteling.

De openluchtconcerten zijn geschikt voor jong en oud. Het gevarieerde programma met relatief korte stukken maakt dat iedereen aan zijn trekken komt. Het publiek zit in een amfitheater, dicht bij het podium en de musici en er hangt een ontspannen sfeer.

De tickets kosten in de voorverkoop 19 euro en 10 euro voor een kinderkaartje voor het concert in Velp. Koop je ze via dG Club dan krijg je er een extraatje bij. Een makkelijk oprolbare fleecedeken die je om je heen kunt slaan als het wat frisser is, in combinatie met een drankje. De aanbieding geldt voor het concert op vrijdag 2 september om 20.30 uur in Openluchttheater de Goffert en op zondag 4 september om 15.00 uur in openluchttheater De Pinkenberg in Velp bij Arnhem. Gezien het tijdstip is vooral dit laatste concert een geschikt uitje voor kinderen met hun ouders of opa’s en oma’s. Geen kind dat niet van muziek houdt. Nog mooier als ze de orkestleden met de wind in hun haren live zien spelen.

De voor deze actie beschikbare kaarten zijn helaas uitverkocht. U kunt nog wel kaarten reserveren via www.hetgeldersorkest.nl

Volledig scherm
© Rene Knoop