Volledig scherm
Rinke den Os (tweede van rechts) in de zon op Beldert Beach, de de tijdelijke werkomgeving van redactie Rivierenland. © William Hoogteyling

Op het Zoelense strand even terug in de tijd

Veel badgasten moesten er even aan wennen. Aan de hoge tafels van de Beldert Beachclub zaten wij als redactie vorige week te werken. Zonder zwemkleding, maar met laptops zag niet iedereen ons direct aan voor journalisten. „Bent u de dj meneer?”

Ik keek naar beneden in de grote, glinsterende, bruine ogen van een kereltje met dreads waar Ruud Gullit jaloers op zou worden. Nee, als wij de dj’s waren, hadden sommigen van ons abrupt voor een ander genre muziek gekozen.

Beachbureau's
Aan onze beachbureau's schoven gedurende de week geregeld mensen aan. Want hoe maak je nou zo’n krant? En die foto die jullie straks van me hebben gemaakt, staat die al op je computer? De drie zomerse pop-upredacties zitten er op dus voorlopig nemen we weer plaats op kantoor. De rust, de bureaustoelen en de stabiele internetverbinding waarderen we meer dan ooit. Maar hoewel we buiten soms even moesten stuntelen, overheersen mooie herinneringen. Van de heerlijkste kersen tot voetgolf en de Escape Room.

Facebook
En woensdag kwam er voor mij nog een bij. Op Facebook zag ik een foto van mijn nichtje, dat ineens véél te snel opgroeit. Door het plaatje heen zie ik, ondanks de mascara en het naveltruitje, het kleine meisje dat exact veertien jaar eerder werd geboren. Toen mijn zus belde met dat mooie nieuws was ik ook bij de Beldert, al was het destijds op een strandlaken. Net als in 2002 reed ik ’s avonds na een warm dagje strand naar Flevoland om mijn nichtje te zien.

„Kijk”, zegt ze nog voor ze zich uit mijn knuffel heeft bevrijd. Op haar telefoon verschijnt een jochie met Bieber-haar. „Dit is m’n vriendje.” Ze groeit écht te snel op.