Volledig scherm
© Stockfoto

Over vuurwerk en een geopende gulp

Deze week las ik een bericht over een man die midden in een café het nodig vond zijn opwinding te bevredigen, waarbij hij een vrouw ongewild in zijn pleziertje betrok. Eén zin in het stuk intrigeerde me mateloos. Het bleek niet de eerste keer dat de man zich in het openbaar liet gaan. Hij deed dat ‘bijvoorbeeld bij zijn schoonouders’.

‘Hoezo bij zijn schoonouders?’, vroeg ik me af. En hoezo heeft de man nog schoonouders als hij zich zo laat gaan?

Interventie
Of, als ze begrip hebben voor zijn nood, dan schakel je toch hulpverlening in? Je doet toch iets. Ik weet niet hoe het bij u thuis is, maar bij dit soort acties zullen hier alle alarmbellen gaan rinkelen. Dan is het tijd voor interventie. Wellicht is het ook wel gebeurd, maar niet gelukt. Veroordelen wil ik het niet, opmerkelijk blijft het.

Vuurwerk
In Ede was deze week in ieder geval wel een duidelijk geval van ingrijpen in de familie. Een moeder vertelde deze week aan de wijkagent dat haar zoon illegaal vuurwerk in huis had gehaald. Ze wist niet wat de gevolgen waren, maar meldde het toch. Een beetje sneu vond ik het wel voor de jongen. Al zijn vrienden lopen straks wel met vuurwerk rond. Maar veiliger is het wel. En ja, als je alles maar laat gebeuren wat je zoon doet, eindigt ie misschien in een café met zijn gulp open. Dat wens je geen moeder toe.