Volledig scherm
Foto: ANP

'Parcours is grote uitdaging bij trailrun over N70'

BERG EN DAL - Een 'buitenlands gevoel' moet het oproepen. De trailrun over de N70-wandelroute in de heuvels bij Berg en Dal moet hardlopers het idee geven in een ander land te zijn.

Zondag 22 september gaan fanatiekelingen met elkaar de strijd aan op het onverharde parcours met veel hoogtemeters, een échte trailrun dus.

Organisator Theo van Maanen, eigenaar van de Nijmeegse loopwinkel Run2Day, heeft al jarenlang ervaring met het uitzetten van routes in binnen- en buitenland. "Het is de bedoeling dat deze eerste keer een soort pilot is. Uiteindelijk moeten we uitgroeien tot een groot evenement." De eerste versie is ook bedoeld om te kijken hoeveel deelnemers het parcours aankunnen. "Op dit moment is het maximum driehonderd deelnemers, verspreid over drie afstanden: 14, 28 en 42 kilometer."

De N70-route is populair bij trailrunners. Begin augustus vond er al een soortgelijk loopevenement plaats.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.