Volledig scherm
Foto ter illustratie. © stock.xchng

Politie bang voor geweld na commotie om ponypletter-video

NIJMEGEN - ​Uit vrees voor de veiligheid van twee vrouwen laat de politie weinig los over het onderzoek naar de pony-video die sinds afgelopen week massaal wordt gedeeld op Facebook. Daarin is te zien hoe een pony bijna bezwijkt onder het gewicht van twee vrouwen, die op de rug van het dier zitten.

Op Facebook meldt de politie dat zij onderzoek doet en dat bekend is wie de vrouwen zijn, maar op vragen gaat een politiewoordvoerder nauwelijks in. „We willen voorkomen dat mensen de vrouwen opzoeken en het recht in eigen hand gaan nemen. Dierenmishandeling kan dergelijke heftige reacties oproepen.”

Eigenaar?
Zo wordt bijvoorbeeld de woonplaats van de vrouwen angstvallig geheim gehouden. „Oké, ze komen uit de onderste helft van Gelderland.” De politie heeft al met de vrouwen gesproken en hen uitgenodigd voor verhoor. De woordvoerder weet nog niet wanneer dat plaatsvindt. Uit dat verhoor moet onder meer blijken waar het filmpje is opgenomen en wie de eigenaar van de pony is, want ook dat weet de politie nog niet.

Datum
Uit de reacties op het Facebookbericht van politie blijkt overigens dat er verwarring is over de exacte publicatiedatum van het filmpje. Veel mensen menen dat het om een oude video gaat, waarover enkele jaren terug ophef ontstond. Een Facebook-gebruiker ontkracht dit. 'Oude film was met één vrouw, nu zijn het er twee. Zieke mensen.'

Een tweede: 'Die vrouw kende ik niet, deze twee wel'.