Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Rolstoelbasketbalpaar uit Nijmegen naar Rio

NIJMEGEN - De Nijmeegse rolstoelbasketballers Lucie Houwen en Matthijs Bellers moeten plannen om elkaar te zien. Samen reizen ze af naar Rio voor de Paralympische Spelen.

Het leven als professioneel rolstoelbasketballer slurpt tijd. Bellers (23) speelde afgelopen seizoen voor Trier, in de Duitse competitie. Houwen (25) komt uit voor Devedo in Ermelo en traint op Papendal in Arnhem.

Voor Bellers is het de eerste keer op de Paralympische Spelen. Hij kan te rade gaan bij zijn vriendin die er vier jaar geleden in Londen bij was. „Je ontkomt er niet aan, dat je er samen veel over praat", zegt Bellers. Houwen valt hem bij. „We hebben veel gekeken naar de Olympische Spelen. Daar gaan wij ook naartoe, denk je dan. Cool hoor."

Goud
Op de gang staan de enorme tassen al een tijdje klaar, vol met kleren van TeamNL. Houwen wil er een gouden medaille bij proppen. „Wij mogen best de favorietenrol op ons nemen. Dat wil trouwens niet zeggen, dat we het goud zomaar ophalen." Bellers is voorzichtiger. Hij eindigde bij het EK als vierde met zijn team. „We hebben kans op een medaille, maar het kan ook zomaar plek negen of tien worden."


Meer over het rolstoelbasketbalduo staat in de Gelderlander van zaterdag 27 augustus, editie Nijmegen, of in onze e-paper.