Volledig scherm

SC Heerenveen sterkste in doelpuntrijke derby

GRONINGEN (ANP) - SC Heerenveen was zondagmiddag de sterkste in een vermakelijke derby van het noorden. De Friezen versloegen FC Groningen met 4-2, dankzij onder meer drie treffers van Michael Bradley. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. SC Heerenveen klom door de zege weer naar de vierde plaats.

FC Groningen hielp de Friese club door persoonlijke fouten aan een droomstart. Eerst kopte Goran Lovre binnen twee minuten in eigen goal, kort daarna verspeelde Gibril Sankoh de bal knullig en kon Gerald Sibon Danijel Pranjic alleen voor doelman Brian van Loo zetten. Die wist de inzet van Pranjic nog te keren, maar in de rebound schoot Bradley alsnog raak.

Die 2-0-voorsprong stond echter maar een kleine minuut op het scorebord, want uit een voorzet van Bruno Silva kopte Erik Nevland knap raak. Direct daarna schoot Gerald Sibon uit een scrimmage voor het Groningse doel tegen de lat.

Daarna leken beide teams de even rust te pakken, maar bij een verre trap van Van Loo verscheen Nevland plotseling alleen voor Brian Vandenbussche. De Noor bleef koel en maakte zijn tweede van de middag.

Nog geen tien minuten later volgde Bradley dat voorbeeld en stond de thuisploeg weer op voorsprong: 3-2. Miralem Sulejmani kreeg op links alle ruimte en bediende de Amerikaan op maat. Vlak voor rust mocht Poulsen vanuit het middenveld vrij opstomen namens Heerenveen. Oog in oog met Van Loo faalde de Deen, maar opnieuw was Bradley attent om de rebound in te schieten.

Na de rust, die Nevland overigens niet haalde door een blessure, bleef FC Groningen zoeken naar de derde treffer. De ploeg van Ron Jans kreeg wel mogelijkheden, maar Mark-Jan Fledderus (lat) en Berg (voorlangs) hadden geen succes. Vlak voor tijd kreeg Lovre een prima kans, maar het bleef bij 4-2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.