Volledig scherm
ANP

Sluiting kerk Rheden, Steeg definitief

DE STEEG/ RHEDEN - De kerkgebouwen in De Steeg, Rheden, Brummen en Drempt gaan definitief dicht. Woordvoerster Carla Koers van parochie Levend Water waar de kerken onder vallen, bevestigt dat.

Tot nu toe hield zij steeds vol dat het nog geen gelopen race was omdat sprake was van een voorgenomen besluit om de kerken aan de eredienst te onttrekken, zoals dat officieel heet.

Recent zijn echter locatieraden en parochianen ingelicht dat het besluit nu onomkeerbaar is. Dat heeft te maken met de leegloop die gaande is onder bezoekers van de kerk en het priestertekort.

De sluiting ligt gevoelig in de dorpen. Vooral dat katholieken voor een eredienst straks aangewezen zijn op de hoofdkerk in Doesburg wordt niet gepruimd.

Koers zegt echter dat de soep niet zo heet wordt gegeten. Volgens haar verandert er pas echt iets als er een koper voor de kerken wordt gevonden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.