Volledig scherm
© Thinkstock

Storing en het land dat stilstond

Heeft u het ook meegemaakt? De dag dat de wereld stilstond. Nou ja, Nederland. Oké, een deel van Nederland. Goed, eigenlijk hadden alleen gebruikers van KPN er last van. De grote storing zaterdag, die internet en telefonie platlegde. Eigenlijk een gek woord, storing, want de gebruikers werden juist nergens door gestoord en raakten daar opmerkelijk genoeg nou net gestoord van.

Het hele land leek in paniek. Mensen zaten naast elkaar op de bank, in de leegte starend, hun smartphone doelloos in de hand. Elkaar hadden ze niets te vertellen en de wereld was niet bereikbaar om hen aan te horen.

Ik vond het eigenlijk wel lekker, want ik kon geen verbinding maken met de krant en zo moest het schrijven van deze blog wachten, terwijl ik me in de tussentijd zonder schuldgevoel kon storten op mijn boek.

Ik was niet de enige. Een voetbaltoernooi in Beesd, wandelaars die het mooie rivierenlandschap verkenden. En hebt u elders op deze pagina’s de truckers met hun bijzondere passagiers gezien? Honderden (!) mensen met een beperking die plezier hadden op een rit door de Betuwe en bij een Hollands concert in Culemborg. Niemand klaagde over internet. Officieel mensen met (een of andere vorm van) een stoornis.

Maar wie waren er nu ongedwongen, ongestoord aan het genieten van het moment, van de beleving en van elkaars gezelschap? Juist.