Volledig scherm
Rens van Eijden maakt scheidsrechter vTom van Sichem duidelijk dat hij geslagen is door Fernandez. Foto: Stanley Gontha/ANP Pro Shots

Van Eijden geraakt door beschuldiging Fernandez

NIJMEGEN - Met ingehouden woede heeft NEC afstand genomen van de beschuldigingen van Guyon Fernandez aan het adres van Rens van Eijden. De donkere aanvaller van Feyenoord werd voor zes duels geschorst nadat hij de verdediger van NEC zaterdagavond in de slotfase van de wedstrijd twee keer vol in het gezicht had geslagen.

Volgens Fernandez een reactie op racistische uitlatingen van Van Eijden tegen hem.

In een gesprek met de NEC-directieleden Carlos Aalbers en Jacco Swart én trainer Alex Pastoor vertelde Van Eijden dat hij zonder een woord te hebben gewisseld met Fernandez twee keer in zijn gezicht geslagen was. „En dus nemen wij afstand van de beschuldigingen”, zei Swart gisteravond.

De algemeen directeur had wel gezien dat de voetballer aangedaan was. „Dat is het hem niet in de koude kleren gaan zitten. Maar toch houden we het bij deze verklaring. We hebben het met Rens besproken. Ga je er een hele zaak van maken, wordt het algauw een circus. Hij wil vooral lekker voetballen.”