Volledig scherm
© Bert Jansen

Vrachtwagen verliest duizenden kippen op A2 bij ongeluk

EINDHOVEN - Het verkeer op de (snel)wegen rond Eindhoven ondervindt dinsdagochtend veel hinder van het eerdere ongeval op de A2 met een vrachtwagen met kippen. Zowel op de A2, de N2 als de A67 staan files. De A2 is voor verkeer vanuit het zuiden afgesloten ter hoogte van knooppunt De Hogt. Op de A2 stond rond 9.00 uur 8 kilometer file, op parallelweg N2 10 kilometer en op de A67 8 kilometer. Naar verwachting wordt de A2 rond 10.30 uur vrijgegeven voor het verkeer.

Op de rondweg in Eindhoven is het druk maar was rond 8.45 uur geen sprake van een verkeersinfarct. Vooral tussen de Leenderweg en de Tilburgseweg is het druk, daar staat 4 kilometer file.

Lading verloren
Op de A2 nabij de Tilburgseweg verloor dinsdagochtend rond 4.30 uur een vrachtwagen een deel van zijn lading. De aanhanger van de truck was geladen met ongeveer 3200 kippen. De meeste dieren hebben het ongeluk overleefd en zitten of lopen op de A2. De vrachtwagenchauffeur is ongedeerd. Automobilisten kunnen gebruikmaken van parallelweg N2. Verkeer richting Utrecht wordt bij knooppunt Leenderheide aangeraden om te rijden via de A67, A73, A50 en A15.

Kratten vol kippen
Bestuurders die net achter de vrachtwagen reden toen het ongeluk gebeurde, hebben inmiddels hun weg kunnen vervolgen. De chauffeur verloor zijn lading toen hij met zijn voertuig in de berm terechtkwam. De aanhanger was geladen met grote containers die gevuld waren met kratten vol kippen. Honderden dieren hebben het ongeluk niet overleefd. Sommigen werden geraakt door de containers en anderen zijn overreden door passerend verkeer op de A2. Ook op de N2 is een aantal kippen doodgereden.

Files
Een deel van de nog levende kippen is inmiddels gevangen. De opruim- en schoonmaakwerkzaamheden zullen nog enkele uren duren. Op de A2, N2 en A67 staan lange files, meldt de Verkeersinformatiedienst. Ook op de rondweg in Eindhoven is het druk.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
File ter hoogte van de High Tech Campus © Bert Jansen
Volledig scherm
Overzicht van de files bij Eindhoven om 7.20 uur. © ANWB
Op de A2 nabij de Tilburgseweg in Eindhoven heeft een vrachtwagen een deel van zijn lading verloren. De aanhanger van de truck was geladen met ongeveer 3200 kippen. Het ongeval zorgt voor lange files rond Eindhoven.