Volledig scherm
Ongeloof bij Kika van Es, aanvoerder van Achilles'29. © Pro Shots

Vrouwen Achilles'29 opnieuw hard onderuit

HEERENVEEN - Achilles’29 is voor de derde competitiewedstrijd op rij tegen een zeperd aangelopen. De Groesbeekse voetbalsters, dit seizoen voor het eerst actief in de eredivisie, gingen vrijdagavond met maar liefst 6-0 onderuit bij SC Heerenveen. Door dit resultaat blijft het team van trainer Judith Thijssen op de voorlaatste plek steken.

Het verlies op sportpark Skoatterwâld volgde na de enorme nederlagen tegen FC Twente (7-1) en PSV (0-5).

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, zat er in Friesland meer in voor Achilles. De Gelderse gasten heersten in het eerste halfuur en kregen de ene na de andere mooie kans. Nadat de voorwaartsen van de uitploeg faalden, trof Heerenveen in de slotfase van de eerste helft wel doel. Drie keer binnen nog geen tien minuten zelfs. Nathalie van den Heuvel opende in de 39ste minuut de score. Via Simone Kets en Tiny Hoekstra liep de thuisploeg weg tot 3-0.

Keeper Manon Bosch, in de rust in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Renate Verhoeven, moest na ruim een uur nog drie keer vissen. Eerste maakte Hoekstra er met haar tweede van de avond 4-0 van, daarna scoorden Jassina Blom en Kim van Velzen ook nog.