Volledig scherm
De Molenmarkt 2016 was op zaterdag 10 september in Wageningen. © PR

Wageningen in september, ik houd mijn hart vast...

Het was altijd zo’n dag dat ik liever niet in Wageningen was. De tweede zaterdag van september. Het was me veel te druk met van alles.

Jaren leek het erop dat iedereen zijn activiteit juist op die dag wilde houden. Je had soms een heus spoorboekje nodig om alles mee te maken, wat je wilde meemaken. Gelukkig was er altijd wat spreiding over de dag.

Veluweloop
Zo kon ik ’s ochtends naar de start van de Veluweloop kijken en ’s avonds rond een uur of zes naar de finish. Tussendoor waren er bezoekjes aan de Molenmarkt en de Dag van de Hoed. In de avonduren volgde de reis naar Noordwest voor de afsluiting van de Dag van het Hooilandplein. En dan waren er altijd ook nog wel een paar rommelmarkten en losse activiteiten.

Eigenlijk vond ik het veel te veel.

Ontvluchten
Daarom besloot ik om het afgelopen weekeinde Wageningen maar eens te ontvluchten. En ja hoor, dat zal je natuurlijk altijd zien, er was een stuk minder te doen. Zaterdag de Molenmarkt en een dag later de Open Monumentendag. Dat was goed te doen geweest, zeker in twee dagen. De Veluweloop ging een jaartje niet door en de Dag van de Hoed en de Dag van het Hooilandplein zijn komende zaterdag.

Benieuwd of die spreiding standhoudt. De twee ‘Dagen’ zitten al op de derde zaterdag en de Veluweloop zoekt een nieuwe datum. Ik houd mijn hart vast....