Volledig scherm

Zenuwslopend weekend eindigt voor Seven Aeren met tweede plek

SANTPOORT - Dat ze de finale haalden, was al een enorme verrassing. Maar de tennissers van Seven Aeren konden de stunt gisteren in Santpoort niet nog groter maken. In Noord-Holland verloor de Zevenaarse gemengde ploeg nipt de eindstrijd tegen Bastion Baselaar uit Rosmalen: 3-2.

,,Heel jammer”, zei playing captain Arjen Nijpjes. ,,We hebben wel degelijk kansen gehad. Maar we mogen al met al meer dan tevreden zijn. Als je ziet wat hier bij de prijsuitreiking allemaal aanwezig is aan tenniskwaliteit, dan is de tweede plek iets om heel erg trots op te zijn.”

Dat is het zeker. En verliezen van de Brabanders was al helemaal geen schande, zij waren immers niet voor niets als eerste geplaatst. Wel schakelde Seven Aeren vorige week in de kwartfinale het als tweede geplaatste Rapiditas uit en dat verleidde Nijpjes zaterdag na de winst in de halve finale tegen De Hout (3-2) nog tot de woorden: ,,Nieuwe ronde, nieuwe kansen. We beginnen allebei gewoon op nul.”

Daar was geen speld tussen te krijgen en Lonneke Muhlhaus bracht de Zevenaarse ploeg gisteren zelfs op een 1-0 voorsprong. Die veranderde in een achterstand door nederlagen van Jarik Spiele en de mix van Manon Veldhorst met Nijpjes. ,,Ik kon de wedstrijd op 5-4 in de tweede set uitserveren, maar verzuimde dat”, zo trok Nijpjes het boetekleed aan. ,,Vervolgens verloren we. Balen, want de mix was een cruciale pot.”

Door dat verlies moest het voor Seven Aeren in beide dubbels gebeuren. Maar Spiele en Nijpjes gingen in een spannende tweesetter ten onder, waarna het treffen beslist was en de vrouwen van Bastion Baselaar hun dubbel tegen Sonja Foks en Veldhorst opgaven om zich met hun mannelijke collega’s in een polonaise te storten.

Veel spanning
Beide wedstrijden deden dit weekend een enorm beroep op de stalen zenuwen van de spelers van Seven Aeren. ,,Gelukkig is het niet spannend”, zei Sonja Foks zaterdag nog met gevoel voor humor en cynisme. De confrontatie met De Hout uit Alkmaar was inderdaad een thriller, met 4 driesetters en 1 ongemeen spannende tweesetter. De Liemerse ploeg was in enkele confrontaties zelfs een paar keer op sterven na dood, maar stond na een ellenlange dag in Noord-Holland toch op als triomfator. Het deed Nijpjes verzuchten: ,,Man, man, man, wat een stress, wat een spanning.”

En die viel pas na het laatste punt van gisteren van het Zevenaars gezelschap af.