Abbingh prijst Oranje: ‘We waren supersterk’

SamenvattingLois Abbingh was dik tevreden over de monsterzege op Cuba bij het WK vrouwenhandbal in Japan. Oranje won vanochtend in Kumamoto met 51-23 en vergaarde de broodnodige punten om in het toernooi te blijven. 

 1. Het topteam van 2017 lijkt alweer verdwenen
  PREMIUM
  Valse start op WK

  Het topteam van 2017 lijkt alweer verdwenen

  Nederland had zaterdagochtend moeten winnen tegen Slovenië op het WK hand­bal, maar werd onverwacht dik ingemaakt: 26-32. Een belabberde start voor het team dat in 2017 nog derde werd. Vandaag (07.00 uur Nederlandse tijd) wacht de tweede poulewedstrijd tegen Angola. Wat ging er mis bij de start van het WK? ,,In sommige fases van de wedstrijd tegen Slovenië was er wel degelijk de drive, uitstraling en blijdschap die ons kenmerkt.”
 2. Strafpunten Hamilton omgezet in boete Mercedes

  Strafpun­ten Hamilton omgezet in boete Mercedes

  De twee strafpunten die Lewis Hamilton bovenop zijn twee tijdstraffen van 5 seconden kreeg in de Grote Prijs van Rusland, zijn omgezet in een boete voor zijn team Mercedes. De internationale autosportfederatie FIA oordeelde na het beluisteren van het radioverkeer dat Hamilton de instructies van de teamleiding volgde. Om die reden zijn de strafpunten op zijn racelicentie geschrapt en in plaats daarvan is Mercedes een boete opgelegd van 25.000 euro.

Overige sporten