Volledig scherm
Nederlands kampioen Mark Caljouw © BSR Agency

Badmintonners zeker van medaille op EK na zege op Engeland

Halve finaleDe Nederlandse badmintonners hebben de halve finale van het Europees kampioenschap voor landenteams bereikt. De formatie won vanavond in de kwartfinale met 3-2 van het als tweede geplaatste Engeland. Oranje is daarmee zeker van brons.

Oranje begon met twee zeges. Nederlands kampioen Mark Caljouw won van Toby Penty (21-16 21-11), Joran Kweekel versloeg Alex Lane (11-21 21-9 21-18). Daarna verloor Finn Achthoven in slechts 24 minuten van Harry Huang (6-21 4-21).

De Engelsen kwamen via het eerste dubbel op gelijke hoogte. Jelle Maas en Robin Tabeling verloren van Ben Lane en Sean Vendy (20-22 11-21). In de beslissende tweede dubbelpartij wonnen Ruben Jille en Ties van der Lecq van Harry Huang en Tom Wolfenden (21-14 18-21 21-12).

In de halve finale komt Nederland uit tegen Frankrijk.

  1. Alleen Bos niet naar kwartfinales op keirin bij WK baanwielrennen

    Alleen Bos niet naar kwartfina­les op keirin bij WK baanwiel­ren­nen

    Drie van de vier Nederlandse sprinters hebben zich bij de WK baanwielrennen in Berlijn geplaatst voor de kwartfinales op het onderdeel keirin. Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland, woensdag nog goed voor een wereldrecord en titel op de teamsprint, wonnen hun heat overtuigend. Matthijs Büchli eindigde in zijn heat als tweede, ook voldoende voor een vervolg. Theo Bos, de vierde Nederlandse deelnemer, werd derde in zijn heat en moet zich via de herkansingen nog zien te plaatsen.

Overige sporten