Volledig scherm
België werd in december in India wereldkampioen hockey. © EPA

Belgische hockeyers vrijgepleit van gokken

Belgische hockeyspelers hebben zich niet schuldig gemaakt aan gokken op eigen wedstrijden. Dat blijkt uit het onderzoek naar het gokgedrag van Belgische internationals door de kansspelcommissie in eigen land. ,,Er zijn geen inbreuken op de wetgeving vastgesteld”, liet een woordvoerster weten.

De kansspelcommissie was in januari met een onderzoek begonnen naar mogelijke gokpraktijken van spelers tijdens het WK in december vorig jaar in Bhubaneswar. België veroverde in India de wereldtitel ten koste van Nederland, dat in de finale op shoot-outs verloor.

Belgische kranten meldden destijds dat spelers gegokt hadden op eigen WK-wedstrijden. De kansspelcommissie heeft niet alleen de spelers, maar ook de staf gecontroleerd, en heeft daarbij geen illegale zaken ontdekt.

De Belgische wet verbiedt weddenschappen op wedstrijden in een competitie waarop de gokker een directe impact kan hebben. De straffen variëren van een boete tot drie jaar cel.

  1. Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

    Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopingge­bruik

    Voormalig olympisch en wereldkampioen op de 1500 meter Asbel Kiprop is voor vier jaar geschorst wegens overtreding van de dopingregels. De Keniaanse hardloper wordt door de disciplinaire commissie van de Athletics Integrity Unit (AIU) bestraft omdat hij eind 2017 bij een out-of-competition dopingtest betrapt werd op het gebruik van epo. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 3 februari 2018 en dus staat de 29-jarige Kiprop nog tot begin 2022 aan de kant.

Overige sporten