Volledig scherm
België werd in december in India wereldkampioen hockey. © EPA

Belgische hockeyers vrijgepleit van gokken

Belgische hockeyspelers hebben zich niet schuldig gemaakt aan gokken op eigen wedstrijden. Dat blijkt uit het onderzoek naar het gokgedrag van Belgische internationals door de kansspelcommissie in eigen land. ,,Er zijn geen inbreuken op de wetgeving vastgesteld”, liet een woordvoerster weten.

De kansspelcommissie was in januari met een onderzoek begonnen naar mogelijke gokpraktijken van spelers tijdens het WK in december vorig jaar in Bhubaneswar. België veroverde in India de wereldtitel ten koste van Nederland, dat in de finale op shoot-outs verloor.

Belgische kranten meldden destijds dat spelers gegokt hadden op eigen WK-wedstrijden. De kansspelcommissie heeft niet alleen de spelers, maar ook de staf gecontroleerd, en heeft daarbij geen illegale zaken ontdekt.

De Belgische wet verbiedt weddenschappen op wedstrijden in een competitie waarop de gokker een directe impact kan hebben. De straffen variëren van een boete tot drie jaar cel.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’

Overige sporten