Volledig scherm
Laura Smulders. © EPA

BMX'ster Smulders wint eerste wereldbekerwedstrijd

BMX'ster Laura Smulders uit Horssen heeft de eerste van twee wereldbekerwedstrijden in het Amerikaanse Rock Hill gewonnen. De rijdster van TVE Sport hield in de finale de Russische Natalia Afremova en de Amerikaanse Alise Willoughby achter zich. 

Willoughby was in juli in het Belgische Zolder Smulders nog te snel af bij het WK. De Gelderse moest daar als titelverdedigster en winnares van vrijwel alle races dit seizoen genoegen nemen met zilver. Judy Baauw, vierde op het WK, eindigde nu als achtste. Smulders leidt in de wereldbeker voor Willoughby met nog drie wedstrijden te gaan, één zaterdag in Rock Hill en twee over twee weken in Argentinië.

Merel Smulders (21) was wel aanwezig in Rock Hill, maar de BMX'ster is nog onvoldoende hersteld van een valpartij eerder deze maand in België. Zij kwam daarom niet in actie. Vanavond is de tweede wedstrijd in de Verenigde Staten.   

Bij de mannen was de winst voor de Amerikaan Corben Sharrah. Wereldkampioen Twan van Gendt finishte als vijfde, Joris Harmsen als achtste. Niek Kimmann, de leider in de wereldbeker, vloog er in de halve finale uit.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’

Overige sporten