Volledig scherm
Maarten Lafeber. © ANP


Lafeber meldt zich af voor KLM Open

Het KLM Open begint komende donderdag ook zonder oud-winnaar Maarten Lafeber. De ervaren golfer, die het Nederlandse proftoernooi in 2003 op zijn naam schreef, heeft zich bij de organisatie afgemeld met een rugblessure. Hij zou voor de 23ste keer meedoen. 

Al eerder gaf tweevoudig winnaar Joost Luiten (2013 en 2016) te kennen dat hij niet afslaat op golfbaan The Dutch in Spijk. Hij is onvoldoende hersteld van een polsoperatie.

„Ik had graag willen spelen, maar mijn rug staat het niet toe. Het hele jaar heb ik er al last van. Rust is op dit moment de enige manier om deze blessure te laten herstellen'', aldus Lafeber tegen De Telegraaf. De golfer, die ook bondscoach is, wil dit najaar opnieuw proberen een speelkaart voor de Europese Tour te bemachtigen via de Qualifying School.

Door de afmelding van Lafeber telt het toernooi nog elf Nederlanders in het startveld. De organisatie legde vrijdag nog de Argentijn Ángel Cabrera vast. Hij won in zijn carrière twee majors en speelde in 2000 voor het laatst in het KLM Open.

Overige sporten