Tess Wester. Inzet: Robin de Kruijf, Alexander Brouwer en Guusje Steenhuis (lvlnr).
Volledig scherm
PREMIUM
Tess Wester. Inzet: Robin de Kruijf, Alexander Brouwer en Guusje Steenhuis (lvlnr). © AD/AFP/ANP

Crisis heeft ook voordelen: ‘Niet vaak kans om ons lichaam te laten rusten’

Thuiszitten, een gepauzeerde competitie en een jaar uitstel van de Olympische Spelen; het levert niet alleen narigheid op bij sporters, het geeft ook rust, en biedt soms kansen. Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gaan zelfs tijdelijk uit elkaar, volleybalster Robin de Kruijf merkt dat ze pijnvrij opstaat. 

Handbalster Tess Wester (26)

,,Ik denk dat deze periode voor iedereen die pijntjes heeft goed uitkomt - en goed mag tussen aanhalingstekens, niemand wil wat nu aan de hand is. Normaal gesproken zitten we nu in een drukke fase, met de club en het nationaal team. Nu de Zomerspelen uitgesteld zijn is dat even weg. Het is goed om eens een langere periode vrij te zijn, maar nu is er wel een verschil: écht vrij ben je niet; je kunt niet naar de sportschool, je kunt geen kracht of conditie bijhouden, zoals normaal wel kan. En ik denk dat het programma misschien wel zo wordt aangepast dat het volgend jaar heel erg druk wordt.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.

Overige sporten