Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Rutger Koppelaar, Anouk Vetter, Sifan Hassan en Dafne Schippers. © AFP en ANP

De tops en flops van de WK atletiek in Doha

Video'sEr waren tranen van geluk en verdriet. De bijzondere WK atletiek in Doha waren voor Nederland niet alleen dankzij Sifan Hassan een toernooi van uitschieters, maar ook van tegenvallers. Wat zeker is: zo’n negen maanden voor de Spelen is er volop stof tot nadenken op Papendal. Een terugblik in zes hoofdstukken.

De lies van Schippers

Op 21-jarige, 23-jarige en 25-jarige leeftijd zorgde Dafne Schippers voor succes op de WK atletiek. Als gearriveerde atlete, met haar 27 jaar, haalde ze op haar vierde WK voor het eerst geen medaille. De reden is bekend. Haar linkerlies speelde op, tijdens de halve finale van de 100 meter. Geen finale, geen estafette, maar het meest pijnlijk: ze kon haar titel op de 200 meter niet verdedigen. In de Britse Dina Asher-Smith kreeg ze een opvolgster.

  1. Volop gelach bij presentatie schaatsploeg Jumbo-Visma
    Jumbo-Visma

    Volop gelach bij presenta­tie schaats­ploeg Jum­bo-Vis­ma

    ,,Deze heren begonnen dit seizoen best wel aardig”, zegt Hein Vergeer, oud-schaatser en vandaag presentator van de persbijeenkomst van de schaatstak van team Jumbo-Visma. Daarna volgt een opsomming van diverse tijden die de mannen naast hem in de afgelopen weken reden. Op het podium Kjeld Nuis en Patrick Roest, oorspronkelijk provinciegenoten – ze groeiden allebei op in Zuid-Holland. Nu ploeggenoten en grote concurrenten.

Overige sporten