Volledig scherm
PREMIUM
Caia Van Maasakker en Margot Van Geffen vieren een van de vele treffers. © ANP

Doelpuntenregen moet als medicijn werken voor hockeysters

Na twee moeizame wedstrijden op het EK hockey was Rusland het ideale kanonnenvoer voor Nederland. Met veertien goals werd het zelfvertrouwen opgekrikt, is althans de hoop.

Door Rik Spekenbrink

Iedere vier minuten een doelpunt, de DJ in het stadion wist het ook even niet meer. Hij drukte zelfs op de knop voor het speciale deuntje bij een bal die meters naast ging. Bij het laatste doelpunt van Frederique Matla liet de speaker van dienst even een stilte vallen. Was het nu 13-0 of 14-0? Oranje wisselde kort voor tijd de keeper voor een extra veldspeler. Normaal een tactiek om een goal te forceren, nu gebruikt als test. Bondscoach Alyson Annan had overigens ook zonder keepster kunnen beginnen.

  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.

Overige sporten