Volledig scherm
Churandy Martina op archiefbeeld. © BELGA

Europa leidt in continentale atletiekstrijd tegen USA

The MatchEuropa leidt na de eerste dag in de continentale atletiekstrijd tegen de Verenigde Staten in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. 

De Europese atleten scoorden in 'The Match' op de eerste achttien onderdelen 331 punten, tegen 304 voor Team USA. Dinsdag is de tweede dag met de resterende negentien onderdelen.

Een aantal Nederlandse atleten had een inbreng in deze eerste strijd tussen Europa en de VS, waarin de meeste wereldtoppers ontbreken. Naomi Sedney liep de 100 meter bij de vrouwen in 11,77, Chris Garia noteerde op de 100 meter bij de mannen 10,46.

Sedney was ook de slotloopster van het Nederlandse kwartet, dat op de 4x100 meter estafette als derde eindigde in 43,82. Bowien Jansen, Nargélis Statia en Eefje Boons waren de andere loopsters. 

Bij de mannen liep Nederland, met Joris van Gool, Taymir Burnet, Hensley Paulina en Churandy Martina, naar de tweede plaats in 38,45.

Volledig scherm
© Getty Images for European Athlet
  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”

Overige sporten