Volledig scherm
Bridget Namiotka en John Coughlin in 2006. © AP

Ex-partner beschuldigt dode kunstrijder van misbruik

Amerika is in de ban van een misbruikschandaal in het kunstrijden. Een voormalige partner van John Coughlin heeft de Amerikaan beschuldigd van grootschalig misbruik. Bridget Namiotka zegt dat ten minste tien meiden en vrouwen door Coughlin zijn misbruikt. Coughlin pleegde op 18 januari op 33-jarige leeftijd zelfmoord.

In een aantal beschuldigingen op Facebook meldt Namiotka de voorbije dagen dat Coughlin zich de voorbije vijftien jaar aan ten minste tien meiden en vrouwen heeft vergrepen. Zelfs werd ze, zo meldt Namiotka, ,,twee jaar lang” misbruikt. ,,Hij vergreep zich aan zeker tien meiden, onder wie mij", zegt Namiotka. ,,Waarom zou hij zich anders onschuldig hebben verhangen?”

De inmiddels 29-jarige Namiotka vormde tussen 2004 en 2007 een koppel met John Coughlin. Ze was toen tussen de 14 en 17 jaar. Coughlin was tussen 18 en 21 in die tijd. Ze behoorden in die tijd tot de tien beste koppels van de Verenigde Staten.

De advocaat van Namiotka, John Manley, heeft tegenover persbureau AP bevestigd dat de beschuldigingen op Facebook inderdaad uit de pen komen van Namiotka. ,,Mijn kantoor begeleidt drie vrouwen die onafhankelijk van elkaar zaken aanspanden tegen Coughlin.”

Het US Center for SafeSport, een organisatie die strijdt tegen misbruik in de Amerikaanse sport, en de Amerikaanse kunstschaatsbond kondigden eind vorig jaar aan een onderzoek in te stellen tegen Coughlin.

Volledig scherm
John Coughlin. © AP
  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”

Overige sporten