Volledig scherm
Tony Finau. © Getty Images

Finau krijgt laatste wildcard Ryder Cup

Tony Finau heeft de laatste wildcard gekregen voor het Amerikaanse team dat eind september om de Ryder Cup speelt tegen Europa.

Captain Jim Furyk koos voor de 28-jarige Finau, de nummer 15 van de wereld, vanwege zijn constante prestaties dit jaar op de Amerikaanse Tour. Hij eindigde al in negen toernooien in de top tien. ,,Hij voldoet aan zoveel criteria dat ik niet om hem heen kan'', aldus Furyk.

De andere drie wildcards voor het Amerikaanse team waren eerder vergeven aan Tiger Woods, Phil Mickelson en Bryson DeChambeau. Finau maakt zijn debuut in de tweejaarlijks continentale strijd, die dit jaar wordt afgewerkt op golfbaan Le National nabij Parijs.

De acht golfers die zich rechtstreeks kwalificeerden voor het Amerikaanse team zijn Brooks Koepka, Patrick Reed, Dustin Johnson, Justin Thomas, Bubba Watson, Jordan Spieth, Rickie Fowler en Webb Simpson.

  1. LeBron James tempert verwachtingen: 'Lange weg te gaan'
    Lakers

    LeBron James tempert verwachtin­gen: 'Lange weg te gaan'

    De Amerikaanse basketbalvedette LeBron James begint zonder al te grote verwachtingen bij zijn nieuwe club Los Angeles Lakers aan het nieuwe seizoen in de NBA. De Lakers zullen zich onmogelijk al kunnen meten met kampioen Golden State Warriors, zei de 33-jarige topschutter bij zijn eerste publieke optreden namens zijn nieuwe club. ,,We hebben nog een lange weg te gaan voordat we kunnen concurreren met Golden State. Wij vertrekken vanaf nul.''

Overige sporten