Volledig scherm
Lawrence Cherono (links) wint met één tel voorsprong voor Lelisa Desisa. © USA TODAY Sports

‘Fotofinish’ in marathon van Boston, Cherono klopt Desisa op de meet

Toptijden bleven vandaag achterwege bij de marathon van Boston, maar de finish bij de mannen was er een om van te watertanden.

In een adembenemende eindsprint van honderden meters gaven de Keniaan Lawrence Cherono, die eind vorig jaar de marathon van Amsterdam won, en Lelisa Desisa Benti uit Ethiopië elkaar geen duimbreed toe. Cherono won na een bijna-fotofinish in 2.07.57 in een kletsnatte 123ste editie van de oudste marathon ter wereld. Desisa gaf na 42 kilometer en 195 meter slechts twee tellen toe. De Keniaan Kenneth Kipkemoi werd derde (2.08.06).

Bij de vrouwen was Worknesh Degefa uit Ethiopië de snelste. Ze finishte in 2.23.31, iets minder dan een minuut voor de Keniaanse tweevoudig wereldkampioene Edna Kiplagat.

  1. Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

    Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopingge­bruik

    Voormalig olympisch en wereldkampioen op de 1500 meter Asbel Kiprop is voor vier jaar geschorst wegens overtreding van de dopingregels. De Keniaanse hardloper wordt door de disciplinaire commissie van de Athletics Integrity Unit (AIU) bestraft omdat hij eind 2017 bij een out-of-competition dopingtest betrapt werd op het gebruik van epo. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 3 februari 2018 en dus staat de 29-jarige Kiprop nog tot begin 2022 aan de kant.

Overige sporten