Volledig scherm
© Photo News

Goedgehumeurde Tsonga: Als ik zo speel, kan ik het toernooi winnen

Met een grote grijns schoof Jo-Wilfried Tsonga aan bij de persconferentie vlak nadat hij verrassend de als eerste geplaatste Marin Cilic uitschakelde in de kwartfinale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Franse showman heeft deze week nog maar één doel: het toernooi winnen.

Door Tim Reedijk

Tsonga is als zesde geplaatst en daarmee een outsider voor de titel. De Fransman is echter in blakende vorm en gaat morgen met een goed gevoel de halve finale tegen Tomas Berdych in. ,,Ik voel me sinds een paar maanden heel goed”, aldus Tsonga. ,,Het belangrijkste is: ik speel gewoon goed tennis. Als ik zo blijf spelen, kan ik het toernooi winnen."

De partij tussen Cilic en Tsonga was uiterst spannend. Beide sets liepen op een tiebreak uit en tweemaal trok de Fransman aan het langste eind: 7-6 (8) en 7-6 (5). Tsonga kreeg slechts één breakkans en benutte die niet, maar daar tegenover behield hij zelf ook al zijn servicegames op het centre court in Ahoy.

,,Het is niet makkelijk om Cilic te verslaan”, zegt Tsonga, die in de eerste tiebreak tegen een achterstand aankeek maar zich knap terug vocht. ,,Het was moeilijk om terug te komen, maar gelukkig liep het goed af.”

Strategie

Verwacht van de Fransman geen uitgekiende strategieën om morgen in de halve finale ook Berdych over de knie te leggen. Tsonga, toch al zo goedlachs, moest zelf ook lachen om zijn plan van aanpak. ,,De beste strategie is om goed te spelen. Berdych en Cilic zijn in mijn ogen dezelfde soort spelers. Ze zijn erg consistent.”

De 31-jarige Tsonga is gebrand om het ATP-toernooi van Rotterdam op zijn naam te schrijven. ,,Dat is op dit moment het belangrijkste. Daarna wil ik me naar de top-8 van de wereld knokken”, zegt de nummer veertien van de wereldranglijst.

Mis niets van het tennistoernooi via Ziggo Sport. Alle duels zijn live te volgen.

Overige sporten