Klay Thompson was topschutter bij Golden State Warriors met 32 punten tegen Dallas Mavericks.
Volledig scherm
Klay Thompson was topschutter bij Golden State Warriors met 32 punten tegen Dallas Mavericks. © ANP / EPA

Golden State Warriors voor zesde keer in acht jaar naar NBA Finals

Met videoDe basketballers van Golden State Warriors hebben voor de zesde keer in acht jaar de grote finale van de NBA bereikt. De ploeg uit San Francisco pakte de titel in het westen door het vijfde duel met Dallas Mavericks in de best-of-sevenserie met 120-110 te winnen, waardoor de stand op een beslissende 4-1 kwam. 

 1. Woeste basketbalcoach maakt indruk met speech over bloedbad Texas: ‘Het is genoeg geweest!’
  Play

  Woeste basketbal­coach maakt indruk met speech over bloedbad Texas: ‘Het is genoeg geweest!’

  De Amerikaanse NBA-coach Steve Kerr heeft gisteravond tijdens een persconferentie geweigerd te praten over basketbal vanwege het bloedbad op een basisschool in Texas, waarbij negentien kinderen werden doodgeschoten. In de plaats daarvan hield de Golden State Warriors-coach een emotioneel betoog, waarin hij met trillende stem pleitte voor strengere wapenwetgeving. Het spraakmakende fragment is op sociale media al miljoenen keren bekeken.
 2. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

Overige sporten