Volledig scherm
Mickelson met de trofee. © AP

Golfer Mickelson alweer voor vijfde keer beste bij toernooi Pebble Beach

Phil Mickelson heeft voor de vijfde keer in zijn loopbaan het toernooi van Pebble Beach uit de Amerikaanse PGA Tour op zijn naam geschreven. De 48-jarige Amerikaan verbrak daarmee het record van zijn landgenoot Mark O’Meara, die op vier zeges bleef steken.

Mickelson kwam uit op 268 slagen, drie minder dan nummer twee Paul Casey uit Engeland. De Amerikaan Scott Stallings eindigde met 272 slagen als derde.

Vijfvoudig majorkampioen Mickelson krijgt voor zijn 44e zege op de PGA Tour een bedrag van 1,3 miljoen Amerikaanse dollar. De laatste ronde kon vanwege extreme weersomstandigheden pas maandag worden afgewerkt.

  1. De onmogelijke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?
    Laureus Awards

    De onmogelij­ke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?

    LeBron James of Eliud Kipchoge? Of misschien toch Lewis Hamilton. In Nederland is het elk jaar al lastig om bij het Sportgala de beste sporter van het land te bepalen, vanavond wordt in Monaco, in een setting met hoog glamourgehalte, de prijs voor beste sporter ter wereld uitgereikt: de Laureus Award. Een prijsuitreiking voor de bekendste sporters ter wereld, die wordt beschreven als ‘de Oscars van de sportwereld.’

Overige sporten