Didi Gregorius wordt gefeliciteerd na zijn solo-homerun tegen de Toronto Blue Jays.
Volledig scherm
Didi Gregorius wordt gefeliciteerd na zijn solo-homerun tegen de Toronto Blue Jays. © USA TODAY Sports

Gregorius stelt homerun-record Yankees nóg scherper

VideoDidi Gregorius (29) heeft het Major League Baseball-record dat de New York Yankees een dag eerder vestigden woensdagavond weer iets scherper gesteld. De geboren Amsterdammer zorgde er tegen de Toronto Blue Jays (8-7) voor dat zijn ploeg ook in het 29ste duel op rij een homerun sloegen.

Met zijn rake klap in de tweede inning bracht Gregorius de Yankees bij een 5-0 achterstand op eigen veld voor het eerst op het bord (5-1). Daarmee zorgde hij voor een nieuwe mijlpaal voor de ploeg uit The Bronx. De Yankees braken in de vorige wedstrijd tegen de Blue Jays (4-3 winst) het record van de Texas Rangers, die in 2002 in 27 duels op rij een homerun sloegen.

Voor Gregorius was het zijn tweede homerun van het jaar. De Nederlands international keerde pas deze maand terug in de ploeg nadat een slepende elleboogblessure hem lange tijd aan de kant hield. Bij de Yankees, koploper in de American League East, is hij een vaste waarde.

Tegen de Blue Jays liep Gregorius uiteindelijk het beslissende punt binnen. Bij 7-7 in de negende inning sloeg hij zijn derde honkslag van de wedstrijd. Gleyber Torres sloeg de korte stop niet veel over de thuisplaat: 8-7.

De homerun van Gregorius:

Het beslissende punt:

Didi Gregorius (r) en Gleyber Torres.
Volledig scherm
Didi Gregorius (r) en Gleyber Torres. © AP
  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."

Overige sporten