Martine Smeets (24) schreeuwt het samen met Danick Snelder uit als Oranje op een grotere voorsprong komt tijdens het WK in Japan.
Volledig scherm
PREMIUM
Martine Smeets (24) schreeuwt het samen met Danick Snelder uit als Oranje op een grotere voorsprong komt tijdens het WK in Japan. © ANP

Handbalinternational Smeets: ‘Nog maar een jaartje langer fit en in vorm blijven’

InterviewGeen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje vandaag in een volgepakt Ahoy, maar ‘gewoon’ thuis trainen. Eén geluk bij een ongeluk voor handbalinternational Martine Smeets: zij zit niet in een volledige lockdown bij haar Franse club Metz. 

Het Rotterdamse Ahoy was al razendsnel uitverkocht voor de EK-kwalificatie van de Nederlandse handbalsters dit weekend tegen Spanje, voor het eerst sinds de gewonnen WK-finale in december. Maar door de handbalontmoeting ging eerder al een dikke streep als gevolg van de corona-uitbraak en de getroffen maatregelen. 

Voor Martine Smeets betekent de huidige situatie dat ze het weerzien met de internationals na het succesvolle WK heeft moeten uitstellen. De 29-jarige linkerhoekspeelster uit Geesteren ruilde eerder dit jaar haar Noorse club Molde HK in voor het Franse Metz. De kampioen van Frankrijk wordt getraind door Emmanuel Mayonnade, tevens de bondscoach van Oranje. Onder zijn aanvoering veroverde het Nederlandse team voor het eerst in historie goud op het WK. Dat gebeurde afgelopen december in Japan, waar Smeets een van de steunpilaren van het team was.

Overige sporten