Volledig scherm
Sifan Hassan. © EPA

Hassan wil op FBK Games record aanscherpen

Atlete Sifan Hassan maakt komende zomer haar opwachting tijdens de FBK Games. Ze gaat in Hengelo op de 5000 meter een aanval doen op haar eigen Europees record, dat ze vorig jaar liep in Rabat: 14.22,34.

,,Ik wil graag iets speciaals laten zien voor mijn Nederlandse fans en daarom nóg een keer een Europees record lopen. En dat wil ik heel graag in Hengelo proberen. Het zou fantastisch zijn om samen iets speciaals te vieren. Ik kijk dan ook heel erg uit naar deze 5000 meter", zei Hassan.

Organisator Ellen van Langen is blij met de komst van de 26-jarige Hassan, die zich tegenwoordig richt op de langere afstanden. ,,Sifan heeft een geweldig seizoen achter de rug en liep onlangs nog een wereldrecord op de 5 kilometer op de weg", aldus Van Langen. ,,De FBK Games hebben een geschiedenis van veel bijzondere records en het is fantastisch dat een Nederlandse atleet mogelijk opnieuw geschiedenis gaat schrijven.”

De 38ste editie van de FBK Games vindt op zondag 9 juni plaats.

  1. Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

    Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopingge­bruik

    Voormalig olympisch en wereldkampioen op de 1500 meter Asbel Kiprop is voor vier jaar geschorst wegens overtreding van de dopingregels. De Keniaanse hardloper wordt door de disciplinaire commissie van de Athletics Integrity Unit (AIU) bestraft omdat hij eind 2017 bij een out-of-competition dopingtest betrapt werd op het gebruik van epo. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 3 februari 2018 en dus staat de 29-jarige Kiprop nog tot begin 2022 aan de kant.

Overige sporten