Sifan Hassan.
Volledig scherm
Sifan Hassan. © EPA

Hassan wil op FBK Games record aanscherpen

Atlete Sifan Hassan maakt komende zomer haar opwachting tijdens de FBK Games. Ze gaat in Hengelo op de 5000 meter een aanval doen op haar eigen Europees record, dat ze vorig jaar liep in Rabat: 14.22,34.

,,Ik wil graag iets speciaals laten zien voor mijn Nederlandse fans en daarom nóg een keer een Europees record lopen. En dat wil ik heel graag in Hengelo proberen. Het zou fantastisch zijn om samen iets speciaals te vieren. Ik kijk dan ook heel erg uit naar deze 5000 meter", zei Hassan.

Organisator Ellen van Langen is blij met de komst van de 26-jarige Hassan, die zich tegenwoordig richt op de langere afstanden. ,,Sifan heeft een geweldig seizoen achter de rug en liep onlangs nog een wereldrecord op de 5 kilometer op de weg", aldus Van Langen. ,,De FBK Games hebben een geschiedenis van veel bijzondere records en het is fantastisch dat een Nederlandse atleet mogelijk opnieuw geschiedenis gaat schrijven.”

De 38ste editie van de FBK Games vindt op zondag 9 juni plaats.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.

Overige sporten