De Nederlandse volleybalploeg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nederlandse volleybalploeg. © SCS/Sander Chamid

Hebben de volleybalsters hun sterkste jaren achter de rug?

Ruim twee weken na het mislukte Olympisch Kwalificatie Toernooi maken de Nederlandse volleybalsters zich op voor het EK. Na succesjaren is de vraag: is de stijgende lijn gestopt?

Door Lisette van der Geest

Het gebeurt niet vaak dat Robin de Kruijf wijsheden uit haar vroege paardrijverleden toepast in de volleybalzaal, maar deze week is zo’n moment. Het EK dat vrijdag begint, slechts ruim twee weken na het mislukte Olympisch Kwalificatie Toernooi, had van haar al eerder op de planning gemogen. ,,Als je van een paard valt, moet je er gelijk weer op gaan zitten. Anders word je angstig.”

  1. Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Jutta Leerdam (21) werd in februari tot haar eigen verbazing wereldkampioen op de 1000 meter onder de vleugels van schaatsteam Reggeborgh, ondanks dit succes kiest een van de populairste schaatssters van Nederland voor een andere route. Vandaag werd bekend dat Leerdam, alsmede haar partner Koen Verweij, hun contracten niet verlengen bij de formatie van Gerard van Velde. Leerdams manager John van Lottum: ,,Er is een verschil van inzicht.”

Overige sporten