Volledig scherm
© Getty Images

Heemskerk als snelste door naar finale op 200 vrij

Femke Heemskerk heeft zich bij de EK kortebaan in Kopenhagen als snelste geplaatst voor de finale op de 200 meter vrije slag. De dertigjarige zwemster tikte in haar serie aan in een tijd van 1.54,09. Daar kon niemand in de vijf manches aan tippen. De finale is later vandaag.

Heemskerk eindigde gisteren op de 100 meter vrije slag, gewonnen door Ranomi Kromowidjojo, als vijfde. De twee Nederlandse zwemtoppers zorgden gisteren met Tamara van Vliet en Valerie van Roon tevens voor een wereldrecord in de finale van de 4x50 meter vrije slag.

Kromowidjojo plaatste zich vandaag op de 100 meter vlinder als vijfde voor de halve finales. Elinore de Jong ging als derde door. Met een tijd van 56,99 zwom ze een dik persoonlijk record.

Op de 50 meter rugslag kwalificeerde Kira Toussaint zich met de tweede tijd (26,49) voor de halve finales. Maaike de Waard plaatste zich met de vierde tijd (26,72).

Stolk

Kyle Stolk plaatste zich zowel op de 100 meter vrije slag als op de 100 meter wisselslag voor de halve finales. Ook Nyls Korstanje (18) bereikte op de 100 meter vrij de halve eindstrijd. Zijn negende tijd van 47,33 was goed voor een persoonlijk record. Mathys Goosen en Joeri Verlinden haalden op 50 meter vlinder net de halve finales.

De Nederlandse ploeg ging als derde door naar de finale op de 4x50 wisselslag gemengd. Namens Oranje verschenen Jesse Puts, Korstanje, Van Vliet en Van Roon in het water.

Overige sporten